Golftassen kopen: op deze punten moet je letten!

Golftassen komen voor in verschillende vormen en maten. Maar een golftas is toch gewoon een golftas? Voor de meeste mensen zal dit het geval zijn. Helaas is dit niet het geval. Er zijn wel degelijk verschillen. Naast de verschillende merken die beschikbaar zijn, zijn er diverse varianten waar je als golfer het verschil merkt. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende golftassen. Lees snel meer!

Standbags

Zoals de naam waarschijnlijk al zegt, zijn deze golftassen zeer geschikt om uw golfclubs mee te dragen tijdens de golfronde. Deze draagtassen zijn voorzien van een handig onderstel, zodat je tas gemakkelijk kunt neerzetten. Deze tassen zijn een stuk lichter dan de trolley tassen. Ze wegen vaak maximaal 3,5 kilogram waardoor de tassen minder ruimte in beslag nemen en gemakkelijker te dragen zijn.

De draagtassen zijn gemaakt zodat jij je golfclubs eenvoudig kunt dragen tijdens je golfronde. Door deze handige tas hoef jij je golfclubs niet van elkaar los te dragen. Dit scheelt veel tijd en moeite. Zeker als je nog 18 holes moet gaan lopen, wat op zich al best vermoeiend kan zijn!

 

Trolley tassen

Wanneer jij je golfclubs aan het in- of uitladen bent, dan is een trolley tas geen overbodige luxe. Deze cartbags zijn vaak groter en zwaarder: ze kunnen tot wel 6 kilogram wegen! Deze golftassen zijn groter dan de standbags. Vanwege het gewicht zijn deze tassen minder geschikt als je 18 holes gaat lopen. Men gebruikt deze tassen vaak in combinatie met een golftrolley.

 

Waterbestendige golftassen

De afgelopen jaren wordt de waterbestendige tassen onder de golfers een stuk populairder. Dit komt, omdat het Nederlandse klimaat nogal onvoorspelbaar is. En omdat golf zoveel verschillende holes heeft, kan het zo zijn dat je halverwege de baan ineens te maken krijgt met regen. En dan is een waterbestendige golftas wel handig!

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *