Hoe vind je de beste hardloopschoenen voor jou

Hardloopschoenen zijn een belangrijk onderdeel van jouw trainingsuitrusting. Ze moeten comfortabel en ondersteunend zijn, maar ze moeten ook goed aan je voet passen en de juiste demping bieden.

Als je hardloopschoenen gaat kopen, is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Hieronder vind je wat dingen waar je rekening mee moet houden als je hardloopschoenen wilt kopen.

De demping van verschillende schoenen

Schoenen met lichte demping hebben een dun laagje schuim onder de hiel, dat de schokken absorbeert wanneer je voet de grond raakt tijdens de impact. Deze schoenen zijn het meest geschikt voor lopers die niet te zwaar zijn of lange afstanden afleggen; ze bieden minder ondersteuning dan zwaardere modellen.

Halfzware gedempte schoenen bieden meer steun dan lichte modellen en zijn beter geschikt voor zwaardere lopers of mensen die langere afstanden in een sneller tempo afleggen.

Zware schoenen met kussentjes bieden nog meer steun dan de middelzware modellen en zijn bedoeld voor mensen die zwaarder wegen of sneller lopen dan gemiddeld. Ze zijn ook goed voor mensen met een hoge voetboog of platvoeten omdat ze extra stabiliteit bieden rond de voetboog.

Hardloopschoenen voor dames

Wanneer je op zoek bent naar hardloopschoenen voor dames, kan je onder andere deze dames hardloopschoenen onderzoeken en uitproberen:

Hoka is een schoenenmerk dat schoenen maakt voor hardlopen en andere activiteiten. Het merk werd in 2007 in Californië opgericht door twee broers die zelf hardlopers waren. Ze wilden atletisch schoeisel maken dat uniek was en verschilde van al het andere dat op dat moment op de markt was.

Sinds hun eerste schoen in 2009 op de markt kwam, heeft Hoka One One furore gemaakt in de hardloopwereld. Hun schoeisel staat bekend om zijn unieke ontwerp, dat extra demping en ondersteuning biedt. Hierdoor kunnen hardlopers meer van hun loopjes genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele pijntjes achteraf.

Adidas is een Duitse multinational die sportkleding en -accessoires ontwerpt en vervaardigt. Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Adolf Dassler en kreeg later de naam “Adidas AG” na zijn dood in 1978, toen zijn jongste zoon Rudolf de leiding van het bedrijf overnam. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn schoeisel, kleding en accessoires die onder drie merken op de markt worden gebracht: Adidas, Reebok en TaylorMade.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *