Werk t-shirts laten maken en bedrukken

Lijkt het jou geweldig om kleding te creëren met een eigen ontwerp? Dan is het tijd om lekker aan de slag te gaan! Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei tools beschikbaar om werk t-shirts te laten maken en te bedrukken. En je hoeft echt geen professional te zijn om er mee te mee te kunnen werken. Kun je niet wachten om werk t-shirts te bedrukken? Lees dan dit artikel voor een aantal handige tips.

Tip 1: Kies het ontwerp

Ten eerste moet je een ontwerp maken dat bij de onderneming past. Bedenk goed wat de boodschap is van het bedrijf en hoe je dat wil overbrengen. Misschien heeft de onderneming wel een eigen logo die je kunt bedrukken op een t-shirt. Besteed voldoende tijd aan het bedenken van een passend ontwerp. Want dat is uiteindelijk wat (potentiële) klanten als eerste gaan zien. Heel belangrijk dus!

Tip 2: Stel de hoeveelheid t-shirts vast

Bedenk hoeveel werk t-shirts je wilt laten maken en bedrukken. Misschien betreft het een grote hoeveelheid. In dat geval kun je de shirts het beste in bulk drukken. Dit betekent dat je tegen een lagere prijs heel veel exemplaren in één keer bestelt. Omdat het een grote hoeveelheid betreft krijg je korting. Een bulk bestelling is uiteraard niet nodig als je maar een paar werk t-shirts wilt bedrukken.  

Tip 3: Kies het juiste type shirt

Ten derde is het belangrijk om het juiste type shirt te kiezen. Wij raden katoen aan omdat dit materiaal simpel te bedrukken is. Maar uiteraard is het soort shirt afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. In principe is 50 procent polyester en 50 procent katoen ook prima als het om kwaliteit gaat. De meeste mensen houden van shirts die niet te zwaar aanvoelen. Kies dus voor licht materiaal om te bedrukken.

Tip 4: Doe uitgebreid onderzoek

Wil je echt werk t-shirts gaan bedrukken voor de verkoop? Onderzoek dan de voorkeur van mensen. Misschien is een bepaalde afdruk meer in trek dan een andere. Hoe dan ook is uitgebreid onderzoek vereist als je commerciële plannen hebt. Feit is dat alle drukmethodes hun eigen kosten, productietijd en materialen hebben. Het is van groot belang om een goede drukker te vinden of naar een drukkerij te gaan om het proces tot een succes te maken. En ook die vind je door goed onderzoek te doen. Vergelijk bedrijven met elkaar, lees beoordelingen van eerdere klanten door, kijk naar het budget en maak op basis daarvan een keuze.

Tip 5: Blijf communiceren

Ben je er klaar voor om werk t-shirts te laten bedrukken? Stuur dan jouw ontwerp en de bestanden die je daarvoor nodig hebt naar de drukker. Misschien wil je toch nog iets veranderen op het laatste moment. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op, want goede communicatie is belangrijk. Het is nog best mogelijk dat de drukker op het laatste moment wijzigingen aanbrengt. Vooral wanneer je een bulkorder hebt is het belangrijk om snel contact op te nemen. Doe je dat niet, dan krijg je mogelijk te maken met ontwerpen op heel veel t-shirts die niet in orde zijn. 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *